måndag 7 maj 2012

Allergi och dess orsaker

Hörde på radion att det är tokmycket björkpollen just nu och hörde någon säga att "det är bättre att vara i stan eftersom det finns mer pollen på landet"...

Det är ju inte pollenet som är själva problemet, pollen har ju funnits mycket längre än vi människor och tidigare hade ju inte nära hälften av populationen allergiska besvär.

Det är alltså en förändring i vår livsstil som är orsaken (generna ändras ju inte så snabbt), tycker själv det mest logiska är att immunförsvaret blir lurat att försvara sig även mot naturliga ämnen pga:

Mer avgaser (som nu ökar igen pga dieselbilsidiotin).
Fler okända tillsatser i mat och godis.
Fler kemikalier i kosmetika/krämer od samt i leksaker och material i vår nära omgivning (flamskyddsmedel, mjukgörare od.).

Tänk t.ex. på lukten av ny plast eller ny elektronik, vad är det som luktar? Det fyller upp hela huset och vi tar ständigt hem nya saker...

2 kommentarer:

  1. Ännu en teori:
    VAd händer med immunförsvaret när det har fullt upp och kämpar gärnet med en infektion som plötsligt dödas av antibiotika? Kan det vara så att det ultratriggade immunförsvaret då letar efter nya former hos inkräktaren och då det inte hittar någon börjar angripa div. kroppsfrämmande proteiner från katt/kvalster od? Hur ser korrelationen antibiotika - allergi ut? Någon som undersökt?

    SvaraRadera
  2. Om passusen till dieselbilidiotin ovan (var ju på 00-talet inne med dieselbilar trots deras högre utsläpp av kväveoxider mm):

    Nu i mars 2018 vanns en stor delseger då tyska staten förlorade i domstol och tvingas förbjuda dieselbilar i vissa städer! Hoppas det fortsätter ut i Europa!

    SvaraRadera