måndag 10 januari 2011

Feber är inte ett symtom


Förstod med förvåning att det fortfarande finns människor som tror att feber är någon sorts misstag från kroppens sida och att man lika bra kan ta febernedsättande om man vill slippa må dåligt. Det kan väl iof stämma om man också tar t.ex. antibiotika men vid en vanlig influensa har det för mig alltid varit självklart att man bör hjälpa sin feber genom att hålla sig varm.

Om feber var ett symtom skulle evolutionen förstås ha gallrat ut detta för länge sedan, det är ju en enorm nackdel att behöva vara varm och lugn (som man blir då man mår illa) om det inte ger ett förbättrat sjukdomförlopp.

Sen kan det ju i vissa undantagsfall bli så hög feber att det skadar kroppen mer än det läker den men om man bara dricker tillräckligt kommer kroppen i nästan alla fall att sänka en för hög temperatur genom svettning. 


Varför tror folk då att feber är farligt? Troligtvis av samma skäl som alla andra gånger då den enklaste och billigaste lösningen är bäst. Ingen tjänar pengar på att folk klarar sig bra själva.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar