måndag 30 augusti 2010

Den subjektiva människan


Jag tappar hoppet om mänskligheten en smula då jag hör ett bra förslag från ett av de politiska blocken men ändå vet att reaktionen från andra blocket -oavsett vad de egentligen tycker- kommer att vara fördömande. Vad glad jag skulle bli den dag man slutade "tänka taktiskt" och erkände att den andra sidan gjort något bra: -Ja vilket bra förslag! Så ska vi också göra om vi vinner valet.

Andra exempel på detta är ju förstås att alla samhällsgrupper menar att just deras grupp är missgynnad och behöver akuta förbättringar. Studenterna vill höja studiebidragen, varje yrkeskår menar att just de får för låg lön jämfört med alla andra, kapitalister vill sänka skatter på kapital och vinster, pensionärerna vill höja pensionerna... kan vi inte försöka sträcka på huvudet lite och betrakta saken utan att blanda in just våra egna behov och önskningar just i detta nu?

Jag ska inte glömma bort att det finns mer objektivt tänkande människor, en ros till dem som ju faktiskt kämpar för miljön och bättre vilkor för människorna i tredje världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar