onsdag 17 april 2019

Jag gillar fartkameror eftersom jag ofta kör för fort

En gång i tiden fanns en site som hette "stoppafartkamerorna.nu"... Kollade och den finns faktisk kvar! Kan rekommenderas för mycket rolig läsning! Lite deprimerande att det finns människor som tänker så konstigt men tar man det med humor går det ner :)

Själv blir jag glad när jag kör förbi en fartkamera. Utan den hade jag troligen kört minst 10 km/h för fort och det vet vi med säkerhet kostar både liv och miljö.

Önskar att det fanns fler kameror/kontroll i bilen eller att de börjar mäta farten även mellan kamerorna (som i Tyskland) också för då skulle jag hålla hastigheten hela vägen. Det skulle göra mig mindre stressad då jag om jag är sen vet att det inte hjälper att stressa då jag måste hålla hastigheten.

När man nu kan köra för fort mellan kamerorna blir jag mer stressad eftersom jag måste balansera mellan att inte komma sent och riskera böter/liv. Tror till och med att jag skulle vara sent ute mer sällan om jag visste att det alltid tar 30 min till jobbet än om jag vet att "dröjer jag kvar några minuter extra kan jag köra igen det på vägen".

Vad tycker du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar